Općenito

NAJČUDNIJE ŽIVOTINJE NA SVIJETU (PHILIP BUNTING)

Ne mogu vam opisati koliko smo se nasmijali i zabavili uz ovu slikovnicu 🙂 Svijet životinja zbilja je čudesan, a Philip Bunting ovdje nam je uz predivne ilustracije donio i neizmjerno duhovite priče o brojnim neobičnim ili možda običnim životinjama 🙂 Ako još niste čuli za kuoku, kopnenog tajpana, prugastog smrdljivca, napuhaču ili aksolotla, sve o njima saznat ćete u ovoj sjajnoj slikovnici, a brzo ćete shvatiti da neke od njih već i znate! Obratite pažnju na imena životinja koja je Philip smislio na posebnom “latinskom” jeziku :))

Oduševila sam se novim saznanjima o nekim životinjama, tako nisam znala da meduza odnosno bljuć-bljućus djojmenikus nema ni mozak ni srce, prvi put sam čula za tobolčara kuoku, a zlatna ribica može živjeti čak 40 godina pa razmislite o takvom kućnom ljubimcu 🙂

Nadalje, morski jež ima guzicu na vrhu glave, koala hrani svoje bebe vlastitom kakicom, a otrov kopnenog tajpana, najotrovnije zmije na svijetu, može ubiti čovjeka u roku od 30 minuta. Žirafe spavaju samo pola sata, zubi činčila nikada ne prestaju rasti, a mladi vodozemci aksolotli međusobno se jedu.

To su samo neke od brojnih zanimljivosti o ovim čudesnim životinjama s kojima dijelimo planet. Ovo je sjajna, zabavna, duhovita i edukativna slikovnica za sve uzraste i najsrdačnije vam ju preporučujem i jamčim da ćete uživati u njoj i dobro se nasmijati. Čuvajmo i poštujmo baš sve životinje!

Uživajte u čitanju!

Izdavač: Begen d.o.o.

Prijevod: Tanja Kersikla

Broj stranica: 80

Uvez: tvrdi

Cijena: 18.57 €

Tagged , , ,

About Vanesina škrinjica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)