Općenito

NEOBIČNA SALLY DIAMOND (LIZ NUGENT)

Ne znam od kud da krenem, od toga koliko me ova priča šokirala ili koliko me oduševila, no moram reći da nisam uopće očekivala ovako izvanredan i potresan psihološki triler. Ovo je priča o neobičnoj i povučenoj Sally Damond koja nakon smrti oca otkriva svoju intrigantnu i bolnu prošlost i tko je ona zapravo.

Svog oca je nakon smrti položila u bačvu i zapalila jer joj je on rekao da to napravi, a ona nije u tome vidjela ništa loše. Sally ne shvaća zašto je taj čin uznemirio javnost i policiju te izazvao velik interes medija. Jasno je da Sally svijet oko sebe doživljava sasvim drugačije nego normalni ljudi ali zašto?

I dok se njezina prošlost odmotava i šokira sve više, u priči paralelno počinjemo pratiti još jezivih i bizarnih događaja drugih likova koji su usko povezani sa Sally i njezinim ranim djetinjstvom i obitelji. Tko su bili njezini roditelji i što su učinili?

Kako Sally saznaje što se sve dogodilo tako sve više izlazi u vanjski svijet među ljude, srećom ima par svojih “čuvara” jer joj nije nimalo lako prilagoditi se okruženju i steći prijatelje. Cijela priča postaje puno napetija i uzbudljivija kad Sally dobije paket s drugog kraja svijeta, ne sluteći od koga je i kad se novi mještatin počne motati oko nje, ne sluteći tko je on…

Više od ovog ne bih otkrila, a mislim da je sasvim dovoljno da vas zaintrigira na čitanje. Liz je ovu priču skrojila toliko kompleksno i genijalno i pitko, zbilja nema stajanja jer svaka stranica budi sve veću znatiželju i donosi nevjericu. Opisi oštećenih likova i njihovih misli, patnji i trauma toliko su vjerni, dirljivi, frustrirajući i nemoćni, morate suosjećati s njima i zapitati se kako netko može biti toliko okrutan.

Ovo je teška i mučna priča o ljudskoj zlobi, pomračenju uma, nepravdi, zlostavljanju i iživljavanju koju je i uz bljeskove humora bilo dosta teško čitati. Ostaje puno pitanja i razmišljanja, pogotovo o tome koliko puta je zlo stvorilo zlo od nevinih, koliko se ovakvih zlodjela događa svuda oko nas.

Genijalno napisan triler koji će vas definitivno uznemiriti, razbjesniti, rastužiti i zaprepastiti, i zato budite spremni na kovitlac raznih emocija. I budite dobar čovjek.

Uživajte u čitanju!

Izdavač: Stilus knjiga

Prijevod: Tea Tosenberger Lubar

Uvez: meki

Broj stranica: 380

Cijena: 17,90 €

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)