Općenito

Ljubavna hipoteza

Ovo ljeto definitivno je bilo u znaku Ljubavne hipoteze pa evo i mene u klubu obožavatelja ove preslatke knjige koju sam pročitala u jednom danu :)) Pogledajte samo naslovnicu i da, priča je toliko zanimljiva! Veoma me oduševila činjenica da je autorica Ali Hazelwood ni manje ni više nego neuroznanstvenica pa je ovo ljubavna priča u jednom posebnom i ne tako tipičnom okruženju. Hazelwood radi kao profesorica, a osim znanstvenih radova piše i ovako dopadljive romane koji su nevjerojatno popularni.

Olive je studentica doktorskog studija biologije, na trećoj je godini. Jednog dana bila je primorana zbog prijateljice odglumiti da ima nekoga, da je u vezi i brže bolje poljubiti prvog muškarca koji joj se našao u vidnom polju. Ispostavilo se da je poljubila mladog profesora Adama Carlsena, arogantnog, bahatog tiranina zbog kojeg su studenti očajavali. On je na taj njezin potez ostao dosta pribran i odlučio igrati igru, pristao je glumiti da su par. No, s vremenom glume je sve manje, a emocija sve više.

Mislim da je osvježenje pročitati ljubavnu priču bez puno klišeja, priču koja drži pažnju, dinamična je i veoma lako se čita. Naglasak je i na položaju žena u akademskom svijetu odnosno na nepravdu i degradiranje koje doživljavaju samo zato što su žene. Ovom pričom dobili smo i malo veći uvid u probleme mladih znanstvenika koje imaju s financiranjem svojih istraživanja i projekata, nije to tako bajan svijet kako se nekad čini.

Sve u svemu ovo je jedna slatka, duhovita i zabavna priča za opuštanje, a ja još jednom moram izraziti oduševljenje time da je jedna znanstvenica napisala ovakav ljubavni roman. Znanost i ljubav? Može!

Navijat ćete za Olive i Adama, a možda poželjeti i za sebe jednu takvu priču. U finalu jamčim da ćete biti ushićeni i zadovoljni i da ćete i drugima na zadovoljstvo preporučiti ovu prelijepu i neobičnu knjigu o ljubavi. Ja svakako preporučujem! :))

Uživajte u čitanju!

Nakladnik: Sonatina

Prijevod: Nevena Erak Camaj

Uvez: meki

Broj stranica: 367

Cijena: 129,00 kn

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)