Općenito

PACIJENTOVA TAJNA (LORETH ANNE WHITE)

Dragi ljubitelji kriminalističkih i psiholoških trilera, kakva priča! Dugo nisam ovako brzo i s nestrpljenjem pročitala neku knjigu, dovoljno rečeno. Zaintrigirala me prije svega zato što je nadahnuta istinitim zločinom koji se dogodio u kanadskim prerijama, a to uvijek daje veću dozu jezivosti i bizarnosti, barem meni. Evo samo ukratko o priči jer šteta je previše otkriti i pokvariti doživljaj vama koji ćete tek čitati ovaj sjajan triler 🙂

Idilično i mirno mjestašce Story Cove uzdrmano je stravičnim zločinom kad je podno litice otkriveno sasvim unakaženo tijelo jedne trkačice. Tijelo je pronašao ugledni profesor i psihijatar Tom Bradley koji je odmah pozvao policiju, no ubrzo je osumnjičen. Njegova supruga Lily, također psihoterapeut, krije nevjerojatno mučnu tajnu i sve će učiniti da zaštiti sina i kćer.

Kad u mjesto doseli zagonetna i atraktivna Arwen sa sinom, mračne tajne pojedinih stanovnika više nisu sigurne…Ovaj zločin u grad dovodi i detektivku Duval koja je na neki način povezana s njim, kakva zavrzlama!

“Ideja da postoji jedna objektivna istina najveća je iluzija od svih. A ispod priče su uvijek skrivene tajne. Duboke, mračne i iskonske.”

Izvanredna, dinamična i zamršena priča puna naizgled nedužnih likova koji su međusobno povezani na nevjerojatne načine i svaki od njih tumači nam svoju priču. L. A. White zbilja je fascinantno zapetljala radnju i likove i do samog kraja knjige gotovo ništa nije jasno, kad pomislim da sam shvatila tko je krivac autorica me “resetira” :))

Priču pratimo iz više perspektiva i vremenskih perioda, a takvo pripovijedanje ovdje daje izvrsnu fluidnost čitanja i mnogo prostora za mudrovanje nama čitateljima, a to jako volim.

Nema trenutka dosade i monotonije u ovoj priči, mračna i neizvjesna atmosfera veoma je efektna, a sam završetak je briljantan. Od mene golema preporuka za jedan od najboljih trilera koje sam dosad pročitala 🙂

Uživajte u čitanju!

Nakladnik: Mozaik knjiga

Prijevod: Andrej Bukarica

Broj stranica: 382

Uvez: meki

Cijena: 19,90 €

Tagged , ,

About Vanesina škrinjica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)