Općenito

Zavjet srčan i ubojit

Kletva mračna i samotna prva knjiga ove trilogije, moderna je bajka i inačica Ljepotice i zvijeri u kojoj smo upoznali Rhena, Greya, Harper. U drugoj knjizi Srce divlje i lomno u fokusu priče je Grey kao i kćeri Karis Luan. U ovom trećem dijelu napetost vlada od početka priče, očekuje se sukob između Rhena i Greya, odnosno između dva kraljevstva, a strah od Greyeve magije je ogroman. Narod Emberfalla je podijeljen, a Lia Mara, nova kraljica Syhl Shallowa susreće se s brojnim izazovima i nepovjerenjem svog naroda.

To je u ovom kraljevstvu problem tako dugo: magija i strah od nje.

No, priča se počinje razmotavati u neočekivanom smjeru, dosta je nepredvidljivih događaja i poteza pojedinaca. Ono što je u odnosu na prva dva dijela još naglašenije u ovoj knjizi su ljubavni odnosno strastveni momenti između Rhena i Harper te Lie Mare i Greya. Mislim da je autorica zbog toga izazvala više empatije prema svim likovima, barem kod mene. Svidjelo mi se to što je autorica iznijela promišljanja, strahove, nade i želje svakog od tih likova i na taj način nam dala različite perspektive priče.

Iznenađenje u cijeloj priči koja se vrti oko sukoba između dva kraljevstva je treći neprijatelj koji želi osvetu i koji će uvelike utjecati na krajnji ishod tog rata. Hoće li Rhen i Grey, dva brata, ostati neprijatelji zauvijek?

U ovom trećem dijelu serijala falilo mi je možda malo više dinamike i opisa borbe, mislila sam da će kraj biti malo nemirniji, intenzivniji, a neke stvari su mi ipak ostale malo nedorečene i prenježne. Bez obzira na to mislim da je ovo odlična fantasy bajka prepuna napetosti koja drži pažnju čitatelja do samog kraja. Tu su likovi za koje ćete navijati i oni koji vam baš i neće biti dragi, ali svakako će iz vas izvući razne emocije i to je ono što je meni najvažnije od svega, da vas priča uznemiri, razljuti, iznenadi, oduševi. Ovom završnicom Brigid je to svakako uspjela.

Uživajte u čitanju!

Nakladnik: Sonatina

Uvez: meki

Broj stranica: 364

Prijevod: Ana Briški Đurđevac

Cijena: 129,00 kn

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)