Općenito

GRETA, NAJMANJA OD SVIH (LU FRASER, KATE HINDLEY)

Iz Mozaik naklade uvijek stižu najljepše i najslađe slikovnice, a Greta je i više od toga. Jedinstvena je jer ovdje je riječ o jakovima (vrsta krupnog goveda) koji nisu baš zastupljeni u slikovnicama, uvijek su priče o životinjama svima nam znane i zato mi je ovo bilo fantastično. Moja djeca sad su prvi put čula za jakove i to im je veoma interesantno, jedno otkriće 🙂 Osim toga privukle su me i neodoljive ilustracije, pogledajte ih samo! Ipak, ono najvažnije u ovoj dražesnoj priči je poruka koju nosi.

U krdu jakova na vrhu planine živi jačica Greta. Spretna, okretna i živahna bila je najbolja penjačica, no imala je jedan problem, bila je najmanja od svih. Žurila je odrasti, velikoću je trebala hitno! Mislila je da je nevažna sve dok jednog dana mali jak nije zapeo na vrhu litice. Njezino krdo pozvalo ju je u pomoć jer jedino se ona tako malena i laka mogla popeti do nesretnog jaka i spasiti ga. A kad je stigla do njega vidjela je da je to jačić još manji od nje.

Cijelo krdo klicalo je i slavilo Gretu kad se vratila među njih i tada je shvatila jedno, iako je sitna u njoj se krila velikoća bitna! Shvatila je da će i ona jednom odrasti i da je njena veličina sada baš kako treba i da se ne mora mijenjati…

Mala Greta donijela nam je veliku poruku, a to je da smo savršeni baš onakvi kakvi jesmo. Ova nježna, topla i poučna priča pisana u rimi savršen je spoj teksta i crteža, užitak je čitati ju naglas, a oduševit će baš sve uzraste. Omotat će vas poput najmekšeg pokrivača i pružiti zagrljaj, utjehu ali i zabavu 🙂 Od nas velika preporuka za ovu neodoljivu slikovnicu!

Uživajte u čitanju!

Nakladnik: Mozaik knjiga

Prijevod: Vita Hrgetić

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 32

Cijena: 14,90 €

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)