Općenito

Obitelj s gornjeg kata

Lisa Jewell autorica je uspješnice “A onda je nestala”, nakon koje je objavila psihološki triler “Obitelj s gornjeg kata”. Kad sam počela čitati bilo je teško stati, iako sam vidjela dosta negativnih kritika meni se ovaj triler svidio.

Nedugo nakon svog dvadeset i petog rođendana Libby Jones dobiva pismo kojem se nadala cijeli život – napokon će saznati tko je ona zapravo.

Saznaje identitet svojih roditelja, ali i da je jedini nasljednik napuštene vile na obali Temze u Chelseaju. Libbyn život mijenja se iz temelja. Ali ona nije jedina koja je iščekivala ovaj dan.

Prije dvadeset i  pet godina, anonimna dojava dovodi policiju u vilu u Prilazu Cheyne 16. U kuhinji u prizemlju pronalaze tri tijela obučena u crno, a kraj njih oproštajnu poruka. U kolijevci na katu pronalaze zdravo desetomjesečno dijete. Ali u kući je stanovalo još četvero djece kojima nema ni traga.

Priču pratimo iz tri različita ugla, iz perspektive Libby, Lucy i Henryja, koje se na kraju spajaju.

Libby odrasta znajući da je posvojena i kad dobije pismo u kojem saznaje da je nasljednica kuće, uz pomoć novinara (koji je davno pratio ovaj slučaj) počinje otkrivati tko su članovi njezine prave obitelji, što se dogodilo roditeljima, gdje su braća i sestre.

U velikoj kući u mondenoj četvrti Chelsea u Londonu, dijete se budi u svojem krevetiću. Dobro uhranjeno i zbrinuto, veselo očekuje nekoga da ga primi u naručje.

U kuhinji su tri trupla, a kraj njih našvrljana poruka. Mrtvi su nekoliko dana.

Tko se brinuo za dijete? Gdje je otišao?

Lucy živi u Francuskoj, ima dvoje djece i psa te nakon dva propala braka jedva preživljava. Kad dođe vrijeme za to, ona kreće u London, u potragu za Libby odnosno Serenity.

Pazi kome otvaraš vrata…

Henry zapravo daje uvid u to kako je sve počelo, kako je nova obitelj preuzela njihovu kuću i živote, kako je došlo do velike tragedije i što su on i njegova obitelj uistinu proživljavali.

Napeto, neizvjesno, intrigantno, komplicirano, jezivo, potresno, frustrirajuće, tužno, tako bih opisala ovu knjigu. Manipulacije, zlostavljanja, što je zapravo prava istina…ovaj triler vas jednostavno tjera da čitate dalje i utažite znatiželju.

Mislim da je Lisa uspješno stvorila napetu i neizvjesnu atmosferu, neke djelove je malo teže pratiti no prema kraju sve se razjašnjava. Iako su neke stvari bile predvidljive, što ne volim, od mene preporuka za ovaj triler. Preostaje mi nakon ovog što prije pročitati “A onda je nestala” jer još uvijek nisam i očekujem još intrigantniju priču :))

Uživajte u čitanju!

Nakladnik: Mozaik knjiga

Uvez: meki

Broj stranica: 336

Cijena: 129,90 kn

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)