Slikovnice

Palo s neba

“Palo s neba” prva je slikovnica braće Fan u našoj kolekciji. Braća Fan, Eric i Terry, kanadski su pisci i ilustratori dječjih knjiga, a zajedno stvaraju čudesne i posebne slikovnice.

Privukla me naslovnica sivih tonova što nije baš tipično za dječju slikovnicu, uglavnom kad uđete u neku knjižaru vidite šarenilo na policama sa slikovnicama :)) Ilustracije su toliko prekrasne i drugačije, priča je zabavna, duhovita i poučna, oduševljena sam ovom slikovnicom. Evo o čemu je riječ 🙂

Jednog četvrtka TO je palo s neba! Bubamara, Gusjenica, Štapićnjak i svi ostali složili su se da je to nešto najčarobnije što su ikada vidjeli. Žabi se nije dopao okus, Smrdljivi Martin pomislio je da je to možda izraslo iz zemlje, a mudri Skakavac zaključio je da bi to mogao biti komet ili mali planet.

Lunin moljac je pomislio da je to kukuljica koju treba grijati i tako je cijelu noć čekao no nije se rastvorila. Svatko je imao svoje mišljenje o tome što bi to moglo biti.

Idući dan pojavio se pauk i ustvrdio da je to njegovo jer je palo u njegovu mrežu, iako se nitko nije sjećao je li mreža uopće tu bila. Odlučio je izgraditi izložbeni prostor, Čudograd, gdje će svi moći vidjeti to Čudo s neba, a ulaznica će stajati jedan list.

Posjetioca je bilo mnogo, izložak je noću izgledao još čudesnije jer su ga obasjavale Krijesnice, a kako je red bio sve duži, Pauk je odlučio povisiti cijenu ulaznice. Iako su negodovanja bila sve glasnija, Pauk se nezamislivo obogatio.

Odjednom više nikog nije bilo u Čudogradu, Pauk se pitao gdje su svi, a onda se dogodila katastrofa. Petonogo stvorenje ukralo je Čudo i vratilo ga na nebo! Pauk je ostao sasvim sam, nitko mu nije htio pomoći, svi kukci su se ponašali kao da Čudograd nikad nije postojao.

Pauk je odlučio strpljivo plesti svoje mreže visoko u cvijeću, a onda je još drugih Čuda palo s neba. Svi su se još jednom složili da je to nešto najčarobnije što su ikada vidjeli, pogotovo pauk.

Uživajte u čitanju!

Nakladnik: Meandar Media

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 66

Cijena: 120,00 kn

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)