Općenito

Priča završava s nama

Tko još nije čuo za Colleen Hoover ili pročitao bar jednu njezinu knjiga? Donedavno sam to bila ja 🙂 U zadnje vrijeme viđala sam to ime pretežno u objavama na Instagramu, pogledala malo ocjene na Goodreadsu i ubrzo nabavila prvu knjigu. Kupila sam “Okoštalo srce”, no iskusni “CoHo” fanovi rekli su mi da prvo moram pročitati “Priča završava s nama” pa sam ih poslušala. Htjela sam što prije vidjeti zašto je Colleen toliko popularna i je li to opravdano.

-Ljubavni roman godine- piše na naslovnici… definitivno žanr koji najmanje čitam i zato me još više zanimalo kakva je ovo knjiga. Moram priznati da sam ju nakon prvih 50 stranica umalo zatvorila, pomislila sam kakvo je ovo površno teen sra..e? :)) No, kako se priča razvijala postajalo je sve zanimljivije tako da mi je drago da ju ipak nisam zatvorila. Ovo stvarno nije tipična ljubavna priča i budite spremni na ogromnu paletu emocija.


Lily Bloom život nikad nije mazio, no uvijek se trudila pronaći sreću. Odrasla je u malom gradiću, završila je studij i preselila se u Boston te tamo započela vlastitu karijeru s nadom u svoj sretan završetak. U Bostonu upoznaje Rylea Kincaida, zgodnog neurokirurga, tvrdoglavog i pomalo arogantnog muškarca koji je osvojio njezino srce svojom skrivenom nježnom stranom.

Ryle je naizgled savršen, no ima jednu manu – on ne voli veze. Pa čak i kad Lily postane iznimkom koja potvrđuje njegovo pravilo, i dalje je progoni pitanje što je to čini osobom koja ga je uspjela osvojiti. Dok je sve više pritišću sumnje u vezu s Ryleom, pojavljuje se još jedna prijetnja, Atlas Corrigan, Lilyna prva ljubav i čovjek koji sa sobom donosi dio nje koji je ostavila u prošlosti. On je jednom davno bio njezina srodna duša i njezin zaštitnik. A sad kad se vratio, sve što je Lily sagradila s Ryleom naći će se u opasnosti.

(nakladaneptun.hr)

Stil pisanja je jednostavan, lako se čita, struktura radnje je zanimljiva ali ono što me oduševilo su neočekivane situacije. Odjednom se dogodi nešto potpuno neočekivano i šokantno, tjera dalje na čitanje, neizvjesnost, pomislim da znam što će se dogoditi ali Collen iznenadi, šokira. To je nešto zbog čega mislim da je vrijedno pročitati ovu knjigu, stvarno ne volim predvidljive romane.

Bilješka autorice na samom kraju knjige ostavila me bez riječi i tada sam još jasnije shvatila cijelu ovu priču; Colleen piše o istinitim događajima iz svog života. Ispričala je priču svoje majke o zlostavljanju koje je trpila od svog oca. Sometimes it is the one who loves you who hurts you the most. Dakle, ovo je njezin osobni roman, tim više nevjerojatan i fascinantan.

U listopadu ove godine stiže sequel “It starts with Us” i ne sumnjam da će biti jednako dobar kao i “It ends with Us”.

Uživajte u čitanju!

Izdavač: Naklada Neptun

Uvez: meki

Broj stranica: 300

Cijena: 119,00 kn

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)