Slikovnice

Svjetlo na pamučnoj stijeni

Slikovnicom “Svjetlo na pamučnoj stijeni” kompletirali smo našu Litchfield kolekciju :)) Sve njegove slikovnice sadrže predivne priče i ilustracije, obožavamo ih.

Ovo je dirljiva priča o djevojčici Heleni koja želi otići u svemir, o prijateljstvu i obitelji. O tome kako nekada ne vidimo da su najbolje i najljepše stvari baš ispred nas.

Kad je bila mala, Helena je jedne večeri otrčala u šumu do mjesta koje se zove Pamučna stijena. Tamo je sjedila u mraku sa svojom baterijskom lampom uperenom prema nebu i isčekivala izvanzemaljce. Naime, pročitala je kako oni ponekad dolaze na Zemlju i svojim svemirskim brodovima odvoze ljude pa je i ona poželjela tako otići.

Bezbroj puta je uključila i isključila svoju lampu kad se najednom pojavio ogroman svemirski brod!

Iz njega je izašao izvanzemaljac i poveo Helenu u svoju letjelicu. Helena se neizmjerno zabavljala sa svojim novim prijatelje, čak ih je i nacrtala. Ali odjedno je na računalu ugledala svoje zabrinute roditelje kako ju traže po šumi. Brzo je istrčala iz svemirskog broda, a roditelji ga nisu ni vidjeli.

Helena se godinama nakon toga vraćala na stijenu u nadi da će izvanzemaljac opet doći. Pokušava ga je dozvati radiovalovima, električnim signalima, svjetlima, zvukovima, no ništa se nije događalo. Helena se vratila na Pamučnu stijenu čak i kad je odrasla. Cijelu noć je čekala ali izvanzemaljac opet nije došao… i tad je začula nečiji glas. Bio je to njezin sin koji je baš kao i ona nekad došao na stijenu dozivati izvanzemaljce. Nakon duge noći, umora i gladi, otišli su zajedno kući.

Helena je i dalje godinama odlazila do stijene, sad je već postala starica, no i dalje je svojom baterijskom lampom dozivala svog svemirskog prijatelja.

I odjednom, baš kao i prije mnogo godina, odjednom se stvorio taj isti svemirski brod i njezin prijatelj izvanzemaljac! Helena je bila presretna, ušla je u brod i krenuli su u visine. No, kad je vidjela kako se udaljava od Zemlje shvatila je da ju ne želi napustiti. Objasnila je izvanzemaljcu da ju obitelj traži i da se želi vratiti. Vratili su se na Pamučnu stijenu.

Helena je tek tada shvatila da je čarolija koju je tražila, cijelo vrijeme bila na Zemlji. Ta čarolija bila je njezina obitelj.

Uživajte u čitanju!

Nakladnik: Mozaik knjiga

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 39

Cijena: 69,00 kn

Tagged , , , , ,

About Vanesina škrinjica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)