Općenito

ZASTANI NA TREN I PROMATRAJ (Laura Brand, Freya Hartas)

Ovo je slikovnica koja nam poručuje da zastanemo i promatramo prirodu oko sebe, nešto što često danas zaboravljamo. Autorica Laura Brand nagrađivana je odgojiteljica, a uz predivne ilustracije Freye Hartas donosi nam priče o nevjerojatnom svijetu životinja i biljaka oko nas. Svijet prirode uistinu je čudesan i ponekad je potrebno samo se prepustiti i uživati u trenutku i dragocjenostima koje nas okružuju.

Bogati tekstovi daju nam brojne zanimljive činjenice o svijetu prirode koje su prikazane ovim čarobnim crtežima što je veoma prigodno za djecu ali i nas odrasle kako bismo bolje shvatili što se sve događa. Pa evo nekih veoma interesantnih i edukativnih informacija. Patuljasti miš jedan je od najsitnijih glodavaca koji plete gnijezdo, krijesnica svijetli radi kemijske reakcije koja se zove bioluminiscencija, vrtni puž ima čak 14000 zuba, a patke premazuju svoje perje uljem koje se stvara u žlijezdi na vrhu njihova repa.

Postoji više od 20 000 vrsta pčela no samo njih osam proizvodi med, snježne pahuljice imaju šest krakova, skakavci su postojali i prije dinosaura, a odrasla bubamara hibernira od listopada do veljače.

Moram priznati da puno toga nisam znala i da sam oduševljena i fascinirana novim spoznajama, kako ja tako i djeca 🙂 O prirodi moramo učiti i trebamo ju čuvati, pogotovo djeci ukazati na njenu važnost za naš planet i nas ljude. Ova slikovnica sjajna je za sve to, sjajna je za sve uzraste i sigurna sam da ćete nakon čitanja češće zastati i promatrati prirodu, otputovati u fenomenalan svijet malih bića i biljaka koje su svuda oko nas, samo treba motriti.

Uživajte u čitanju!

Nakladnik: Planetopija

Prevoditelj. Nataša Ozmec

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 64

Cijena: 18,45 €

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)