Slikovnice

Medo i klavir

“Topla priča o prijateljstvu, ljepoti glazbe i životnoj avanturi…” (Huffington Post). Prekrasna priča i još ljepše ilustracije Davida Litchfielda, dobitnica nagrade “Waterstones Children’s Book Prize” za najbolju dječju slikovnicu 2016 godine. “Medo i klavir” prvi je nastavak trilogije, tu su još “Pas i violina” te “Medo, klavir i koncert malene medvjedice”.

Tada još maleni medvjedić, u šumi je naišao na veliku i neobičnu stvar koja je proizvela užasan zvuk kada ju je dodirnuo. Malo se prepao i otišao no ipak je nastavio dolaziti danima, tjednima, mjesecima i godinama. Jednog dana iz te čudne stvari počeo je izlaziti prekrasan zvuk, a medo je bio već velik i presretan dok je svirao.

Svaku večer medo je svirao, a drugi medvjedi su se okupljali i slušali njegove čudesne melodije. Jedne večeri medu su došli čuti i jedna djevojčica i njezin otac. Rekli su medi da je ta čudna stvar klavir i da bi trebao s njima poći u grad i svirati pred stotinama ljudi.

Medo je jako želio vidjeti svijet izvan šume i iako je znao da će nedostajati drugim medvjedima, svojim prijateljima, otišao je u grad.

Medo je u gradu dočekan kao velika zvijezda, njegovo ime blještalo je po čitavom gradu, svirao je u velikim dvoranama, njegovi koncerti su bili potpuno rasprodani!

Medo je svaku večer nastupao, ljudi su mu glasno pljeskali, klicali i divili se. Snimao je platinaste albume, davao intervjue, osvajao brojne nagrade, upoznavao nove ljude… Svi su samo o njemu pisali.

Medo je živio svoj san u gradu, bio je slavan no unatoč tome bio je i tužan. Bio je tužan jer su mu nedostajali njegovi prijatelji i dom, njegova šuma. I zato se medo odlučio vratiti, jedva je čekao ispričati svojim prijateljima sve što je doživio u gradu.

Kada je stigao na čistinu u šumi sve je bilo prazno, nije bilo ni klavira ni prijatelja i medo je postao još tužniji jer je mislio da su ga svi zaboravili. U tom trenu pojavio se sivi medvjed i otrčao natrag u šumu. Medo je vikao za njim, molio ga da stane, trčao je za njim sve dublje u šumu, a onda je vidio nešto nevjerojatno!

Vidio je da ga njegovi prijatelji nisu zaboravili već su bili ponosni na njega, čuvali su njegov klavir i čekali da se vrati. Medo im je ispričao o životu u gradu, o svojim koncertima i tada ponovno zasvirao za svoju najvažniju publiku.

Uživajte u čitanju!

Izdavač: Mozaik knjiga

Uvez: tvrdi uvez

Broj stranica: 34

Jezik: hrvatski jezik

Cijena: 69,00 kn

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)