Slikovnice

Pas i violina

Slikovnica “Pas i violina” drugi je dio trilogije Davida Litchfielda. Ovo je malo opširnija pričica o prijateljstvu koje opstaje u dobru i zlu i traje vječno. Uz medu ovdje su violinist Hector i pas Hugo, njegov prijatelj i najveći obožavatelj.

Hector i Hugo skupa su proživjeli dobra, loša i luda vremena no sada više nije bilo sjajno vrijeme. Hectorov nastup više nije nikome bio zanimljiv pokraj pijanista mede. Kazao je da je prestar te spremio svoju violinu.

I tako je Hector vrijeme tratio na gledanje televizije, slušanje glazbe i spavanje. Četvrt u kojoj su živjeli bila je bučna pa su prozori uvijek bili zatvoreni no ne i tu noć kada su ga pred jutro probudili nekakvi zvukovi. Tiho je otišao na krov i imao što vidjeti, naime Hugo je svirao njegovu violinu!

Hugo je svirao sjajno, cijelo susjedstvo ga je gledalo i slušalo, a Hector je shvatio koliko njegov prijatelj voli svirati. Sutradan je Hector podučio Huga raznim trikovima zanata. Hugo je bio toliko dobar da je glas o njemu došao i do mede koji ga je došao vidjeti i čuti kako svira.

Medo je bez razmišljanja pozvao Huga da se pridruži njegovom orkestru životinja svirača te da pođe s njima na turneju. Hector je u grču rekao Hugu da pođe s njima no nije mu bilo svejedno. Kada se Hugo spakirao htio je pozdraviti Hectora, naslonio se na njegovo koljeno no on ga je odgurnuo i rekao da će se vratiti podvijena repa i da uopće nije dobar violinist.

Hugo je otišao, a Hectoru je ipak bilo teško i žao što se tako ponio, htio se ispričati no Hugo je već nestao…

Hugo je putovao po svijetu, svirao u prepunim, rasprodanim dvoranama, bio je velika zvijezda, svi su im se divili. Hector ih je također gledao i Hugo mu je jako nedostajao.

Napokon je orkestar došao u njihov grad i Hector je kupio ulaznicu iako se bojao da ga Hugo ne želi vidjeti. Koncert je počeo, Hector je bio oduševljen, vikao je Hugu kako je izvstan i kako je ponosan na njega. Odjednom su zaštitari zgrabili Hectora i odveli ga u mračan hodnik.

Hector je shvatio da se nalazi na ulazu na pozornicu. Neki glas najavio je da dolazi poseban gost Hector bez kojeg Hugo ne bi večeras bio tu. Hugo je Hectoru dao staru violinu te zamahnuo repom. Hector je tada shvatio da će on i Hugo unatoč razdvojenosti zauvijek biti prijatelji.

“Jer dobro prijateljstvo, kao i dobra glazba, traje cijeli život”.

Uživajte u čitanju!

Izdavač: Mozaik knjiga

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 40

Jezik: hrvatski

Cijena: 69,00 kn

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)