Slikovnice

20 iznimnih umova koji su promijenili svijet

U kolekciji već imamo knjige “20 iznimnih djevojčica koje su promijenile svijet” i “20 iznimnih dječaka koji su promijenili svijet”, a nedavno smo dobili i “20 iznimnih umova koji su promijenili svijet”. Sve tri knjige su me oduševile svojim sadržajem i ilustracijama i baš ih uživam listati.

U ovoj knjizi čitamo o genijima, filozofima, književnicima, izumiteljima i znanstvenicima, glazbenicima, arhitektima i vladarima. Na kraju knjige nalazi se i kronologija svih spomenutih osoba odnosno iznimnih umova.

Sve priče su pisane u prvom licu i o svakome saznajemo zgode i detalje iz djetinjstva i o njihovim obiteljima, a izdvojeni su i neku upečatljivi citati svakog od njih.

Također, kod svakog od ovih genijalaca stoji savjet što možete napraviti ako želite biti baš poput njih, jako simpatično i inspirativno.

Meni je bilo izuzetno interesantno čitati ovu knjigu, puno toga sam saznala, i sve ličnosti prikazane su na jednostavan, a zanimljiv način, od teksta do ilustracija.

Einstein, da Vinci, Aristotel, Shakespeare i Marquez. Arhimed, Galileo Galilei, Pasteur, Freud, Lise Meitner, Turing, Gates, Hawking. Gaudi, Beethoven, Katarina Velika, Elizabeta I, Rita Montalcini, Rosalind Franklin i Katherine Johnson. Za većinu ili gotovo sva imena smo čuli, no koliko znamo o njihovom životu i djelima? Ova knjiga nudi pregršt detaljnih i fascinantnih informacija o ljudima koji su za čovječanstvo i svijet ostavili velik trag. Divno je imati ovako lijepe i korisne knjige, velika preporuka da ih pročitate i vi i djeca, a mislim da su idealne i kao poklon za sve prigode 🙂

Uživajte u čitanju!

Nakladnik: Begen

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 86

Cijena: 139,90 kn

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)