Slikovnice

Miš lavljeg srca

“Miš lavljeg srca” još je jedna predivna i prezabavna slikovnica Jima Fielda i Rachel Bright. Ovo je vjerojatno najslađa ilustracija miša koju smo ikada vidjeli :)) Topla i poučna priča o prijateljstvu, velikim željama, nastojanjima. Poruka je jasna, biti malen nije lako, no hrabrost nas čini velikima u svakom pogledu. I miš može imati lavlje srce!

U suhoj i prašnoj pustinji, ispod velike stijene, živi mali i tihi mišić. Taj miš je bio jako sitan i nikome nije bio bitan. Često su ga gazili i nikad se nitko nije s njim družio… S druge strane, na vrhu stijene leži veliki, bahati, oštrozubi lav koji se hvali svojim rikanjem.

Taj lav je vođa čopora i jako je glasan, stalno se hvali kako je jak, a druge životinje mu zavide. I miš mu zavidi i želi biti kao on.

I tako je jedne noći miš shvatio da može biti kao lav ako bude rikao! Samo mora naučiti kako, a to mu može pokazati samo lav. Miš je skupio hrabrost i krenuo prema vrhu stijene gdje je bio lav. Samo se nadao da ga neće pojesti.

“A zatim se, na samome kraju, usprkos strahu što ga koči, odjednom s lavom našao oči u oči!”

Mišu je srce bilo u peti od straha, no ipak je odlučio probuditi lava i pitati ga može li ga podučiti rikanju. No, lav umjesto da rikne, širom otvori usta i krikne!

Lav je počeo drhtati, sakrivati oči šapom, moliti miša za milost. Lav se bojao miša! Miš mu je rekao da se ne mora bojati i da će od sada biti prijatelji.

Nakon ovakvog čuda miš se više uopće nije osjećao sitan! Bio je hrabar i rekao što želi, a za to mu nije trebala ni rika ni krupan stas. Od tog dana i miš i lav se vesele i stijenu dijele. “I sada, na kraju, obojica dobro znaju: bio velik kao div ili malen kao mrav, svima se u srcu skriva jedan miš i jedan lav”.

Uživajte u čitanju!

Izavač: Profil knjiga d.o.o.

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 32

Cijena. 69 kn

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)