Slikovnice

Vrlo zapetljan čvor

“Vrlo zapetljan čvor” prva je slikovnica Manuela Šumberca u našoj kolekciji, a osvojila sam ju na nagradnoj igri (hvala Profil knjiga:)). Manuel Šumberac je animator i ilustrator, dobitnik domaćih i inozemnih nagrada za svoj rad, a ovo je jedna od njegovih brojnih autorskih slikovnica. “Vrlo zapetljan čvor” divna je i delikatna priča o brigama, izrugivanju, različitosti, nadi i suočavanju s problemima. Ilustracije su jako zanimljive kao i neutralne nijanse boja koje prevladavaju u cijeloj slikovnici, a tekst ritmičan i odličan za čitanje na glas.

Priča je ovo o dječaku visine prosječnog stolca, ošišanog kao ovca koji je naišao na velik problem. Taj problem je bio malen i ružan čvor koji se pojavio iznad njegove glave.

Taj čvor je sutradan promjenio oblik i još više se zapetljao. Dječak se jako sramio i nije se nikako mogao riješiti tog čvora.

Zbog tog čvora svi su mu se rugali, zvali ga raznim ružnim imenima, nitko ga nije volio. Zatražio je pomoć svojih roditelja no ipak je za ovaj problem trebao znanje stručnjaka.

Specijalist za čvorove promatrao je taj čvor, mjerio, no ipak je to bio prevelik izazov za mladog čvorologa i čak liječnike koji dolaze izdaleka. Činilo se da nema lijeka i da je taj problem prava i nerješiva tajna.


Najednom, do dječaka je doletio papirić s porukom da nakon škole dođe u knjižnicu i da će sam otpetljati čvor. To je bila njegova posljednja nada. Kada je dječak ušao u knjižnicu nije mogao vjerovati što vidi.

Mali i veliki ljudi s čvorovima iznad glava, igrali su se i učili. Činilo se kako taj čvor više i nije tako velik problem. I tako je dječak sa svojim zapetljanim čvorom hrabro u knjižnicu kročio i u složno društvo uskočio!

Uživajte u čitanju!

Izdavač: Profil knjiga

Uvez: tvrdi uvez

Broj stranica: 32

Cijena: 95 kn

Tagged , , ,

About Vanesina škrinjica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)