Slikovnice

Nezadovoljna bubamara

Još jedna simpatična i poučna pričica Sunčane Škrinjarić koju je prelijepim ilustracijama oslikala Marsela Hajdinjak.

Kao što sam naziv slikovnice kaže, riječ je o jednoj nezadovoljnoj i hirovitoj bubamari. Bubamara je nezadovoljna svojim crnom točkicama, dosadile su joj i želi biti zelena poput svog susjeda skakavca. “Ah, zelena boja je nešto najljepše na svijetu”, uzviknu nezadovoljna bubamara”.

Odletjela je do obližnjeg potoka i sjela na travčicu te se stala ogledavati u potoku. “Točke mi se ne sviđaju i gotovo!”, kazala je. Čak ni na izložbi ljetnih haljina u dućanu kod svrake nije bilo ništa točkasto i bubamara je zaključila da je potpuno zastarjela.

Najednom, bubamara je spazila slikara koji je imao lončić pun baš zelene boje i odmah se bacila unutra! On ju je izvadio i stavio na list trpuca gdje se bubamara sušila. Bila je presretna što je napokon zelena i jedva je čekala da ju vidi skakavac.

Odletjela je do svog stana, a tamo se po obližnjim listovima i travama skupilo mnoštvo bubamara. No, kada je bubamara došla do njih i pozdravila ih, nisu ju uopće primjetile. “To sam ja, vaša drugarica. Jedino što sam promijenila boju. Eto, vidite, postala sam zelena! Zar ne da mi ta boja odlično pristaje?”, upitala je ushićeno bubamara.

Ipak, bubamare su ju uvrijedile i rekle da je ona običan, ružan, zeleni kukčić, a ne bubamara! Rekle su da prava bubamara ne mijenja svoj lik. Bubamara je ostala sama i nesretna, pitala se kako to da nitko ne primjećuje njezinu ljepotu i odlučila pričekati skakavca da čuje što on misli.

Skakavac ju također nije odmah opazio. “Što ste to učinili od sebe!”, povikao je i pitao bubamaru zar ne zna da je prirodna ljepota vrijednija od lažne te neka smjesta skine boju sa sebe.
Bubamara je priznala da je također razočarana i nesretna, a skakavac joj je rekao neka pričeka kišu koja će sprati boju. Tako je bubamara cijelu noć provela na listu, a kiša je napokon pala drugi dan oko podne i oprala svu boju sa bubamare. Sada je opet bila sretna i ista kao i druge bubamare.

Ali, bubamarino zadovoljstvo nije dugo trajalo. Jednog jutra upitala je skakavca što misli o tome da zamoli slikara da njezine dosadne crne točkice oboji u žuto! On se zaprepastio i rekao joj da nikad nije zadovoljna, a ona mu je rekla da se želi razlikovati od drugih.

“Bubamara ostaje bubamara, a skakavac-skakavac”, reče debeli puž u blizini. “Točke i boja nisu važni, u to možete biti sigurni”. Ni bubamara ni skakavac više ga nisu slušali, već su bili negdje daleko…

Uživajte u čitanju!

Izdavač: Mozaik knjiga

Uvez: tvrdi uvez

Broj stranica: 17

Jezik: hrvatski

Cijena: 69,90 kn

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)