Slikovnice

Maca Papučarica

Ova naša slikovnica toliko je puta prelistana da se već počela raspadati. Popularna Maca Papučarica stvarno je hit mojoj djeci koja vjeruju da ona postoji 🙂 Kod nas doma Papučarica odnosi svakakve stvarčice, a ne samo papuče pa mi je to ponekad izgovor za sakrivanje stvari koje nisu pogodne za igru 🙂 Ako kažem da je Papučarica nešto odnijela to se prihvaća bez pogovora. Šalu na stranu, ova poučna pričica Ele Peroci govori o dobroti ali i urednosti i brizi za vlastite stvari. Marsela Hajdinjak dobila je nagradu “Grigor Vitez” za ove predivne ilustracije.

U malome selu puno je malih, bijelih kuća, koje imaju crvene krovove i zelene prozore, a u svakoj kući ima djece. Cijelo selo je čisto i uredno, sva djeca nose šarene košuljice i papučice no problem je što su jako neuredna. Prije spavanja ne pospreme svoje papuče i onda ih ujutro ne mogu pronaći.

Jedno jutro Janez je tražio svoje papučice ali uzalud. U susjednoj kući papuče je tražila i Špelica. Papuče su tražili i Tin i Tonka no nije ih bilo. Njihove majke su im rekle da ih je sigurno odnijela Maca Papučarica jer ih nisu pospremili prije spavanja. Tako su sva djeca doručkovala bosa, a kada su se nakon doručka htjeli igrati nisu mogli izaći jer im je bilo hladno. Svi su stajali bosi na pragu i vikali da im je Maca odnijela papuče.

Kada je zatoplilo izašli su van bosi i odlučili potražiti Macin dom. Sa ceste su skrenuli u šumu, hodali po mahovini, razmicali grmove i slušali pjev ptica. Odjedno su usred šume ugledali bijelu kućicu, a na vratima je pisalo MACA PAPUČARICA!

Maca ih je dočekala i upitala što žele te ih pustila u kućicu. Djeca su rekla da žele svoje papuče, a u kući su police bile prepune svakakvih papuča. Trebalo je naći svoje papuče što nije bilo lako. Papuče su bile čiste i zakrpane, gumbići su bili zašiveni. Svi osim Bobeka našli su svoje papučice.

Bobeku je Maca rekla da će morati kući bos ukoliko ne nađe papuče, a njemu je bilo hladno i rekao joj je da će se prehladiti. Maca se sažalila i donijela mu zakrpane i čiste papučice. “Kad zapadne snijeg, sašit ću ti nove”, obećala mu je Maca. To su čula i ostala djeca i zamolili su Macu da i njima također sašije nove papuče.

Maca je već isplanirala kome će sašiti kakve papučice. “Svatko će dobiti onakve kakve si najviše želi. Tako će svi biti zadovoljni,” razmišljala je Maca. Podstavit će ih zečjim krznom da budu toplije. Na kraju se zapitala hoće li ih djeca pospremati prije spavanja.

Uživajte u čitanju!

Izdavač: Mozaik knjiga

Uvez: tvrdi uvez

Broj stranica: 16

Jezik: hrvatski

Cijena: 69,00 kn

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)