Slikovnice

Riba duginih boja

Prva objava o slikovnici je koju smo baš jučer opet prolistali. Postoji li još netko tko nije vidio ili pročitao ovu slikovnicu?! 🙂

“Riba duginih boja” svjetski je poznata slikovnica švicarskog autora i ilustratora dječjih slikovnica Marcusa Pfistera, a osim nje postoji još pet drugih nastavaka odnosno slikovnica.

Riječ je o ribici koja se zove Srebrica i zbog svoji predivnih ljuski najljepša je u cijelom oceanu. No, Srebrica je i jako umišljena i ohola. Sve ribice joj se dive i zovu ju na igru, no ona ih ignorira. Najupornija je jedna mala plava ribica koja stalno moli Srebricu za samo jednu malu ljuščicu. Unatoč tome što Srebrica ima mnogo, kako kaže, dragocjenih ljuski, ne želi pokloniti niti jednu.

Upravo zato ostale ribice počele su ju izbjegavati i Srebrica je ostala sasvim sama. Potužila se morskoj zvijezdi koja joj je predložila da ode po savjet do mudre hobotnice Osmokrake. Mudra hobotnica rekla joj je: “pokloni svakoj ribi po jednu svoju ljusku. Tada više nećeš biti najljepša riba u oceanu, ali bit ćeš opet sretna.”

Srebrica je malo negodovala no ipak je poslušala Osmokraku. Što je više ljušćica poklanjala, bivala je sve sretnijom. Sve oko nje je svjetlucalo i blistalo. Na kraju joj je ostala samo jedna blistava ljuska, a ona je bila sretna kao nikad dotad.

Ova predivna i poučna slikovnica o prijateljstvu i dijeljenju, puna prekrasnih ilustracija, dobitnica je i mnogih nagrada. Objavljena je 1992 godine i tada je prvi put nagrađena. Serija ovih slikovnica prevedena je na preko 60 jezika te prodana u preko 30 milijuna primjeraka.

Vanesa je ovu slikovnicu dobila na poklon za treći rođendan. Kaže da joj se sviđa zato što ima lijepe šljokice, rep i ljuske :))

Uživajte u čitanju!

Izdavač: V.B.Z. d.o.o.

Godina izdanja: 2017.

Uvez: Tvrdi uvez

Broj stranica: 28

Jezik: Hrvatski

Cijena: 99kn

Tagged

About Vanesina škrinjica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)