Slikovnice

Gospođica Neću

Ovo je kod nas trenutno jedna od najaktualnijih slikovnica, s obzirom na to da su djeca u fazi “neću” i mogu reći da pomaže 🙂 Slikovnicu je napisala Sunčana Škrinjarić, jedna od najpoznatijih dječjih spisateljica, a ilustrirala Nikolina Novosel. Volimo ovako poučne slikovnice, a sada nekoliko riječi o njoj.

Mina je naizgled obična djevojčica koja ide u prvi razred osnovne škole, no uvijek svima govori: “Neću!” Kada ju mama ujutro budi za doručak i polazak u školu ona kaže: “Neću!” Kada ju prijatelji zovu da se s njima igra skrivača ona opet kaže: “Neću!”

Čak je i baki i tati govorila: “Neću!” No, jednog jutra dogodilo se nešto čudno. Mina je mami rekla da ju probudi, a mama je sada njoj rekla: “Neću!” Na vratima škole stajao je natpis: “Neću!” Prodavačica nije htjela Mini prodati žemlju, tobogan joj nije dopustio da se spusti niz njega. Odjednom su svi Mini govorili: “Neću!”

Tako je Mina odlučila pomoć potražiti u obližnjem cirkusu. Tamo je ugledala slona koji također govori: “Neću!” Čak je i kocka šećera koju joj je slon dao vikala: “Neću!” Očajnu Minu slon je uputio u ordinaciju profesora koji se zvao Pingvino.

Mina je profesoru rekla da boluje od čudne i nepoznate bolesti. Pingvino ju je utješio i rekao da postoji jednostavan lijek. “Nemojte više govoriti neću”, kazao je. “Vratite se jednostavno na početak priče. U krevet. Počnite sve iznova!”

Tako je Mina legla u krevet i zaspala, a kada ju je mama ujutro probudila i rekla joj da se ustane, Mina je nato odgovorila: “Hoću!” Mama se malo začudila, a od tog trenutka Minu više nitko nije zvao “Gospođica neću.”

Uživajte u čitanju!

Izdavač: Mozaik knjiga

Godina izdanja: 2020.

Uvez: Tvrdi uvez

Broj stranica: 28

Jezik: Hrvatski

Cijena: 69,90 kn

Tagged

About Vanesina škrinjica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)