Slikovnice

Tim Tigran

Nakon ljetne pauze nadopunili smo kolekciju slikovnica 🙂 “Tim Tigran” jedna je od nekoliko novih slikovnica koje smo nedavno kupili prilikom posjeta izdavačkoj kući “Ibis grafika”. Ovo je ujedno i novitet u njihovoj ponudi. Sva izdanja koja smo tamo vidjeli su prekrasna, od ilustracija, uveza, formata do samih priča. Ja sam oduševljena i jedva čekam opet otići do njih, a to preporučujem i vama :)) Julia Donaldson, jedna od najpoznatijih autorica dječjih knjiga u svijetu i Axel Scheffler, tvorci su ove prelijepe pričice o prijateljstvu i odanosti.

Tigran je mačak uličnog svirača Freda koji mijauče snažno i glasno, a ovako pjevaju: “Mi jako smo sretni, nema nam para, ti, ja i vrlo stara gitara. MIJA-ko smo sretni, nema nam para, ti, ja i FRRR-lo stara gitara”.

Jednog jutra dok je Fred jeo sendvič, Tim Tigran je u šetnji upoznao macu Šapu i dok su oni razgovarali, a Fred svirao, lopov je zgrabio Fredov šešir sa novčićima i pobjegao! Fred je počeo trčati za njim no stao je na vezicu i pao, slomio nogu i lupio glavom te završio u bolnici na drugom kraju grada.

Tigran se nakon susreta sa Šapicom vratio Fredu no njega nije bilo, već je i noć pala, a njega i dalje nema. Nakon nekoliko dana Šapica je srela tužnog Tigrana koji joj je rekao da ga je Fred ostavio. Šapica mu je predložila da ode živjeti s njom kod Martine i Dore i tako je i bilo.

Idućeg jutra Fred je izašao iz bolnice i vratio se na svoje mjesto gdje je svirao no sada su tamo bili puhači, a Tigrana nigdje nije bilo. Tigran je sada imao ženu i novu obitelj no ipak je često navraćao do njihovog mjesta na kojem su svirali i pjevali i pitao se gdje je Fred. Sada je tamo bio opsjenar koji je izvodio trikove.

Jednog jutra Šapica je Tigrana odvela do kreveta ispod kojeg su bila tri mačića. “Nisam te uzalud ovamo vodila. Pogledaj pod krevet, tri mačića sam rodila!”, rekla mu je. To su bili Milivoj, Suzana i Sebatijan Mrvica.

Mačići su brzo naučili kako se ispravno mjauče, a najglasniji je bio Mrvica. Suzana i Milivoj dobili su novi dom, a Mrvicu nitko nije htio jer je jako glasno mijaukao. Tigran nije mogao zaboraviti Freda i jednog dana je rekao Šapici i Mrvici da ga ide pronaći.

I tako je Tigran tjedan dana po gradu lutao i tražio Freda kada je odjednom čuo poznatu melodiju i ugledao svog izgubljenog vlasnika. Opet su skupa zapjevali od sreće.

Unatoč svemu Tigran je bio malo tužan jer mu je nedostajala supruga i zanimljiv kućni život. Odjednom se pojavio Sebastijan Mrvica i rekao da on želi biti mačak od svirca! Tako je i bilo, sada su njih dvoje skupa pjevali o svemu i prolaznici su im opet ubacivali novčiće u šešir.

Uživajte u čitanju!

Izdavač: Ibis grafika

Uvez: tvrdi uvez

Broj stranica: 28

Cijena: 100 kn

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)