Slikovnice

Lijenozemska

Ovo je jedna poprilično velika slikovnica 🙂 ima čak 55 stranica! Sadrži 13 priča iz daleke zemlje Lijenozemske koje je napisao veoma poznat autor i ilustrator Kęstutis Kasparavičius.

Tri lijenčine, Mjaukalo Lijenić, Predilica Sladokusić i Drijemalo Okruglić jednog dana uputili su se u Lijenozemsku. Lijenozemsku okružuje Veliki zid od rižina pudinga, preliven slatkim i skliskim preljevom od malina.

Prometna pravila u Lijenozemskoj su sasvim naopačke! Automobili voze natraške, parobrodi plove po kopnu, bicikli voze po vodom, a voda je suha!

Tortagrad je glavni grad Lijenozemske, a u Aveniji medenjaka kuće su od biskvita s orasima, a krovovi od medenjaka!

Usred guste šume Lijenozemske stoji Stabloled, a na granama visi i dozrijeva sladoled. Tu su još i stablo voćnih karamela, Stablosir, Tortadrvo i Kobaskaktus.

U Lijenozemskoj Uskrs je veoma često, a jaja svako jutro snesu konji. Ta jaja sama uskaču u lonac za kuhanje, potom se međusobno ukrašavaju i uskaču u usta onoga koji ih jede.

Na obalu Narančine rijeke svi dolaze piti do besvjesti jer ta rijeka nikad ne presušuje, a tamo rastu i Stabloboce. U Parku odjeće bez muke mogu se ubrati odjeća, cipele i kape, haljina ili suknja mogu se skinuti s Bodljikavog kaktusa.

Kada se svi umore od svakodnevnih blagdana, odlaze na Modro jezerce. Pod tom vodom koja je kiselkasta i zaudara na pokvarenu ribu, može se upaliti vatra. Ako netko zatreba novac, treba se samo popeti na Stablonovac i protresti ga iako je u Lijenozemskoj ionako sve besplatno.

U Palači snova može se odspavati koliko god želiš, to je često čak i obavezno u Lijenozemskoj.

Bazen mladosti najčudesnija je stvar u Lijenozemskoj. Tu lijenčine dolaze kada ostare i udebljaju se, pola dana se kupaju, a predvečer smršave i pomlade se! I u tom bazenu voda je mokra, za razliku od ostale vode u Lijenozemskoj koja je suha.

Ipak, Predilica, Drijemalo i Mjaukalo sve ovo samo su sanjali, onoga dana kada su trebali krenuti na put jednostavno su zaspali. Čak su se i razveselili što je to bio samo san i zaključili da im je ipak ovako ljepše.

“Znači, vjerojatno je najbolje biti i dijete, i odrastao čovjek, i sasvim star, kada za to dođe vrijeme”.

Uživajte u čitanju!

Izdavač: Ibis grafika

Uvez: tvrdi

Broj stranica: 55

Cijena: 100 kn

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)