Slikovnice

Divovsko skakutalo

Ovu prezabavnu i duhovitu slikovnicu dobila sam na nagradnoj igri Ibis grafike čija izdanja su zbilja prelijepa, imaju super izbor slikovnica. Divovsko skakutalo jedna je od brojnih knjiga odnosno slikovnica Julie Donaldson, a nastala je u suradnji s nagrađivanom ilustratoricom Helen Oxenbury. Ova pričica idealna je za čitanje na glas, duhovita je, ilustracije su predivne, a djeca će ju sigurno obožavati.

Jednog dana Zec je skakutao prema svojoj jazbini kad se najednom začuo povik! “Ja sam divovsko skakutalo i strašan sam, ne baš malo!” Zec se uplašio i pozvao Mačku u pomoć.

Mačka mu je hrabro rekla da ne brine te da će se ušuljati u jazbinu i zaskočiti to strašilo, no opet se začuo povik. “Divovsko sam skakutalo i zgnječit ću te kao buhu, ako mi se bude dalo!” I Mačka se prepala i pozvala u pomoć Medvjeda. On je rekao da će ga zviznuti sa svojom šapom.

No i ovaj put se iz jazbine začuo strašan povik! “Divovsko sam skakutalo i rado ću u tvoj palac, poput pčele zarit žalac.” Medvjed se prepao baš kao i Zec i Mačka te u pomoć pozvao Slona. On je rekao kako će to skakutalo omotati surlom i izbaciti daleko.

Slon je ugurao svoju surlu u jazbinu i opet se začuo glasan povik. “Ja sam divovsko skakutalo! Zato ti je bolje, briši-jer od stabla ja sam viši.” I Slon se također prepao i pozvao u pomoć Mamu Žabu.

Mama Žaba je rekla kako će pozvati to skakutalo da izađe van, no sve životinje stale su vikati da to ne čini jer je strašan! Ipak je otišla do jazbine i ponovo se čuo povik. “Ja sam divovsko skakutalo! Ostali ste svi bez daha, tresite se svi od straha!” Mama Žaba nimalo se nije bojala i rekla mu je da odmah izađe van, brojala je do tri.

A van tada iskoči Mladi Žabac i kaže: “Divovsko skakutalo! Mamice, ja sam taj!” Mama Žaba reče: “I ideš, sinko, doma na čaj!”

Uživajte u čitanju!

Izdavač: Ibis grafika

Broj stranica: 32

Uvez: tvrdi

Cijena: 120 kn

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)