Slikovnice

Djedov tajni div

Još jednu slikovnicu Davida Litchfielda dodali smo našoj kolekciji 🙂 Djedov tajni div zbilja je dirljiva i topla priča o različitosti i prijateljstvu, za malo veći uzrast. Poruka je jasna, različitost nije loša i ne moramo se bojati novoga :)) Ilustracije su kao i uvijek predivne!

Maleni Billy požalio se svom djedu kako cijeli dan on i prijatelji slikaju gradski mural, no ne mogu ga dovršiti jer nitko ne može dosegnuti vrh zida. Djed mu je rekao da ne brine jer poznaje momka koji im može pomoći!

Billy je uzdahnuo jer je znao na koga djed misli, na tajnoga diva, no Billy je bio uvjeren da ga je djed izmislio… Djed mu je objasnio da ih je div čuvao na kampiranju, da je popravio gradski sat kada je prestao raditi. Kazao je i kako ih je div spasio kada su se našli u čamcu za vrijeme oluje, no Billy je opet rekao kako ga nije vidio. Djed mu je objasnio da div sve radi tiho i neprimjetno i da samo on to zna!

Billy je tada upitao djeda zašto je to toliko velika tajna, a djed je rekao da je to zato što se ljudi boje onoga što je drugačije i kako bježe i vrište kad vide diva što njega jako rastužuje…

Billy je rekao da se on sigurno ne bi uplašio šašavog diva pa mu je djed rekao da u zoru ode do murala što je Billy i napravio. Kada su se to jutro Billy i njegov pas Murphy približili muralu ugledali su golemog diva i počeli bježati, no tada je Billy zastao i okrenuo se, vratio se do murala ali div više nije bio tamo. Požalio se djedu pa su smislili kako da opet sretnu diva.

Završili su s poslom i podignuli Murphya na visoko mjesto u nadi da će div doći spasiti, čekali su cijeli dan. I kad su već počeli gubiti nadu da će se div vratiti odjednom su ga ugledali, došao je spasiti psa.

Noge duge poput kanalizacijskih cijevi, šake velike poput stolova i stopala golema poput čamca… Div se tada prvi put nasmješio.

Billy je tada shvatio da je div i osoba i da samo želi ono što želi svatko tko je tužan, a to je prijatelj.

Uživajte u čitanju!

Izdavač: Mozaik knjiga

Broj stranica: 40

Uvez. tvrdi uvez

Cijena: 69,00 kn

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)